Ga naar Job Solutions

Assessments

Analyse om inzichtelijk te maken waar verdere ontwikkeling nog mogelijk is, afhankelijk van rol, context en persoonlijkheid. Creëren van krachtige teams in plaats van vullen c.q. vervullen van een vacature.

Assessments

Hogan Assessment

De Hogan Assessment methodiek wordt in 56 landen gebruikt om leiderschapspotentieel en -gedrag te kunnen meten en voorspellen. Meer dan de helft van de Fortune 500 organisaties werkt met deze beproefde methodiek waarmee een solide benchmark kan worden gedaan. Onze expert heeft meer dan 20 jaar ervaring met de toepassing, interpretatie en uitleg van de resultaten van deze uiteenlopende toetsing en benchmark op basis van wetenschappelijk onderbouwde technieken. Voor zowel het bedrijf/instelling als de kandidaat geeft het een sterk inzicht in risico’s en te ontwikkelen attributen. Wij zetten de Hogan Assessment methodiek niet in als selectie assessment maar als ontwikkel instrument.

Primary Social Motives Test

Deze test gaat over wat je drijft. Bij senior leaders is dat veruit het belangrijkst element van hun rol. Daar word je dan ook voornamelijk op uitgekozen: op wie je bent in plaats van wat je kunt. Het blijkt echter toch vaak anders te zitten met die drijfveren dan je zelf denkt. Daar gaat het hier over.

Andere activiteiten rondom ‘Search & Interim’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Wij werken met een team van 20 senior (interim) managers, adviseurs en coaches vanuit onze bureaulocaties in Amstelveen en Wassenaar.

Amstelveen:

The Garden
Stroombaan 10
1181 VX Amstelveen

Wassenaar:

Kasteel de Wittenburg
Landgoed de Wittenburg 1
2244 BV Wassenaar