Mark Kuperus

Mark Kuperus is Associate Partner en een gedreven en energieke verandermanager van de TLA herstructureringsgroep. Mark is een authentiek leider die vanuit een sterke financiële achtergrond als CFO is doorgegroeid naar interim CEO/CRO bestuursposities. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in financieel management, waarvan circa 20 jaar als ondernemende CFO. Daarnaast heeft hij ook ervaring als commissaris/toezichthouder.

Mark opereert effectief in organisaties die een belangrijke transitie (moeten gaan) doormaken met name in ‘zwaar weer’-situaties, zoals herstructureringen. Hij is daarbij scherp gericht op het voortvarend verbeteren van de (primaire) bedrijfsprocessen door deze slimmer te organiseren. Hij brengt structuur aan, gelooft sterk in focus en het reduceren van complexiteit en heeft een hands-on benadering waarmee dynamiek in een organisatie ontstaat. Mark is gewend om ‘in de modder te staan’ en hij is scherp gericht op cashflow en marge management.
Mark heeft ervaring in zowel nationale als internationale (beursgenoteerde) ondernemingen. Vaak in een private equity omgeving. Hij is vertrouwd met veel sectoren zoals zakelijke dienstverlening, media, energie en (groot)handel.

Mark is er trots op dat het hem is gelukt om zelfs in een technisch failliet bedrijf een turnaround te bewerkstelligen en een oplossing en een veilige haven te vinden waarbij de continuïteit van het bedrijf werd verzekerd. Dit is hem gelukt door tijdens het proces vooral het vertrouwen te winnen van banken, klanten en leveranciers. Mark weet met authenticiteit en benaderbaarheid mensen te inspireren. Hij is een teamspeler en mensgericht, maar zo nodig ook duidelijk. Hij heeft een hoog energieniveau en vindt het belangrijk dat veranderingen worden geaccepteerd en vooral ook beklijven.
Mark houdt van wijn, filosofie, Texel en van verre reizen, met name naar het Verre Oosten aangezien die cultuur hem bijzonder aanspreekt.

Previous
Next Post

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Wij werken met een team van 20 senior (interim) managers, adviseurs en coaches vanuit onze bureaulocaties in Amstelveen en Wassenaar.

Amstelveen:

The Garden
Stroombaan 10
1181 VX Amstelveen

Wassenaar:

Kasteel de Wittenburg (bezoekadres)
Landgoed de Wittenburg 1
2244 BV Wassenaar