Tom Kliphuis

Tom Kliphuis is een ervaren bestuurder en leider die de afgelopen 21 jaar CEO-posities o.a. bekleedde bij ING, Nationale-Nederlanden, VGZ en Zwitserleven. Tom heeft internationale ervaring in o.a. Mexico, Chili en Central Europe). Financiële dienstverlening, verzekerings- en pensioenbedrijven, alsmede de Zorg is hem vertrouwd.

Tom richt zifh op interim posities en breng uitgebreide ervaring mee in het in gang zetten van verandering. Transitie door het accelereren van groei door o.a. nieuwe distributiekanalen, nieuwe producten in nieuwe landen en door hogere efficiency. In zijn laatste positie werd in twee maanden een nieuwe visie en een programma van 30% fte-reductie opgesteld en goedgekeurd. In een andere positie werd een bijzonder effectief “agile”-programma opgezet dat nu nog steeds elk kwartaal door 30 externe bedrijven als “toehoorder” wordt bijgewoond. Tom’s aanpak is om allereerst gezamenlijk het probleem en de urgentie vast te stellen. Daarbij is zijn focus, ‘keeping things simple’ en moed de kern. Tom loopt niet weg voor moeilijke en riskante besluiten als dat nodig is. Hij heeft er een broertje dood aan dat veelal “het besluit vaak het begin is van de discussie”. Tom gelooft in de kracht van teams maar ook de kracht van de individuele teamleden. Hij is hands-on, maar laat veel over aan de mensen en is geen micro-manager. Hij ziet het als zijn rol om in gezamenlijkheid de koers te bepalen en dan vooral te zorgen dat die koers uitvoerbaar is en dat mensen voldoende ruimte krijgen dit op hun eigen manier te doen.
In zijn vrije tijd houdt hij van zeilen, paardrijden, sporten of gewoon niks doen.

Previous
Next Post

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Wij werken met een team van 20 senior (interim) managers, adviseurs en coaches vanuit onze bureaulocaties in Amstelveen en Wassenaar.

Amstelveen:

The Garden
Stroombaan 10
1181 VX Amstelveen

Wassenaar:

Kasteel de Wittenburg (bezoekadres)
Landgoed de Wittenburg 1
2244 BV Wassenaar